Openbare bibliotheek

Project 2019/2020

Anjali House – Siem Reap – Cambodja

Anjali House is een educatief centrum dat kinderen en jongeren voorziet in steun die ze nodig hebben om de cirkel van armoede te doorbreken. Anjali House steunt 120 kansarme studenten uit Siem Reap in de leeftijd van 5 – 19 jaar oud door middel van onderwijs, steun aan hun families en basiszorg zoals toegang tot schoon drinkwater en voedzaam eten. Daarnaast geven ze de studenten de kans om via kunst, sport, creatief schrijven, dans en muziek uiting te geven aan hun eigen creativiteit. Anjali House wordt lokaal gerund en bestaat al 10 jaar. De directeur, docenten en maatschappelijk werkers komen allemaal uit Cambodja. Het ultieme doel van Anjali House is om de studenten te zien ontwikkelen tot gezonde, goed  aangepaste jong volwassenen uitgerust met de skills en steun die ze nodig hebben om het werkende bestaan aan te gaan en een succesvolle toekomst tegemoet te gaan.

Een van de kernfactoren in de ontwikkeling van Cambodja, net als in ieder ander land, is het onderwijs aan kinderen. In Cambodja is het aantal openbare plaatsen waar mensen gratis toegang hebben tot kennis, zoals bibliotheken, zeer beperkt. Daarom heeft Anjali House de wens om hun bereik uit te breiden en een plek voor leren en ontwikkelen aan te bieden aan de studenten, hun families en hun gemeenschap door het opzetten van een bibliotheek. Momenteel is er een bibliotheek in een kleine ruimte in het gebouw van Anjali House. Omdat de ruimte klein is, hebben de studenten niet echt de mogelijkheid om binnen te lezen. Omdat ze bij Anjali House geloven dat lezen een vaardigheid is die je het beste op kunt doen als je nog een kind bent, willen ze studenten stimuleren om te gaan lezen en daarom willen ze dus ook de toegang tot boeken faciliteren in een vriendelijke en uitnodigende omgeving. De community library zal helpen in het bereiken van dat doel.

De community bibliotheek zal een grote selectie van boeken aanbieden, aangepast op de leeftijd en interesses van de studenten (in de leeftijd van 5 – 19 jaar) zodat ze gestimuleerd worden om op regelmatige basis te lezen. Ook familieleden en andere mensen in de gemeenschap zijn welkom in deze  gratis, algemeen toegankelijke ruimte. De bibliotheek is open in de weekenden zodat iedereen toegang heeft tot de boeken en de computers. Sommige ouders zijn analfabeet, daarom is Anjali House ook van plan om leeslessen te organiseren voor volwassenen in Khmer, basis IT vaardigheden en kleine workshops voor andere uitdagingen in hun leven. De maatschappelijk werkers zullen de workshops leiden over onderwerpen als huiselijk geweld, drugs- en alcoholverslaving en ouderschapsvaardigheden. Het benodigde bedrag is € 9.093,-.

Het behaalde bedrag is binnen! Dankzij bijdragen van Stichting Jong en Vincentrum Arnhem is de bouw van de bibliotheek inmiddels voltooid!