Aquatherapie zwembad

Project 2019/2020

Yayasan Widya Guna – Bedulu – Bali

Yayasan Widya Guna is een non-profitorganisatie op Bali, met als doel de kansarme Balinese kinderen te helpen door middel van onderwijs en indien nodig ook huisvesting en voedsel te bieden. Momenteel ondersteunt Yayasan meer dan 120 kinderen. Het centrum werd in 2004 opgericht.

In 2006 startte Yayasan Widya Guna het programma Special Needs dat zich richt op het ondersteunen van kinderen met een handicap uit de regio Bedulu. Het programma Special Needs is opgezet voor kinderen met zowel een lichamelijke als geestelijke problemen, die vanwege hun handicap geen formele opleiding kunnen krijgen en niet worden geaccepteerd door de reguliere scholen op Bali. Het programma biedt onderwijs aan elk kind, ongeacht hun mogelijkheden. Als Yayasan Widya Guna er niet was, zouden deze kinderen fulltime thuis zijn.

Momenteel ondersteunt Yayasan 32 gehandicapte kinderen met verschillende uitdagingen, zoals: hersenverlamming, downsyndroom, hyperactiviteit en autisme. Yayasan Widya Guna is een zelfvoorzienende organisatie en valt onder de paraplu van de WINS Foundation.

We zamelen geld in voor het realiseren van een ​​aquatherapie zwembad in het WINS Learning Center Yayasan Widya Guna. Dit zodat het centrum aqua fysiotherapeutische behandelingen voor lichamelijk gehandicapte kinderen kan gaan bieden. Er zijn geen aquatherapie faciliteiten op Bali, en voor de kinderen met een handicap is het meestal niet toegestaan om gebruik te maken van de openbare zwembaden. Dit omdat op Bali nog vaak het idee bestaat dat mensen met een handicap een slecht karma dragen. Daarnaast hebben sommige van de kinderen een aangepaste watertemperatuur nodig, geschikt voor hun individuele fysieke situatie. De enige optie is om een eigen aquatherapie zwembad te bouwen. Het benodigde bedrag hiervoor is € 28.066,-.

Het behaalde bedrag is binnen! Dankzij bijdragen van Wilden Ganzen, W.M. De Hoop Stichting en de Johanna Donk Grote Stichting is het zwembad inmiddels gebouwd.