Bakery School

Project 2016

VSL Sri Lanka – Galle – Sri Lanka

In 2016 was de Bakery School in Sri Lanka het jaarproject van PURE! Foundation. Inmiddels is het project afgerond. In totaal is €10.191,- opgehaald.

De Bakery School is een initiatief van onze partnerorganisatie Volunteer Sri Lanka (VSL) in Galle, Sri Lanka. Sinds 2010 ondersteunt VSL een lokaal opvanghuis van de overheid voor misbruikte meisjes. Verstoting door de eigen familie speelt een grote rol bij de plaatsing in het opvanghuis. Als de meisjes 18 zijn moeten ze de opvang verlaten en worden ze letterlijk aan hun lot overgelaten. Velen van hen kunnen en durven niet terug naar huis. In 2011 ontstond bij VSL het initiatief om de meisjes die bijna 18 jaar zijn te ondersteunen met een gerichte vakopleiding, een opleiding tot (banket)bakker. Zo’n vakopleiding biedt de meisjes kansen voor een betere en onafhankelijke toekomst.

Na twee succesvolle jaargangen waarbij dertien meisjes de opleiding hebben afgerond en een baan hebben gevonden, was het tijd voor de volgende stap. De huidige (tijdelijke) keuken van de Bakery School was te klein. Om meer meisjes tegelijk nog beter te kunnen trainen is een nieuwe trainingskeuken nodig. PURE! Foundation heeft zich ingezet om daar geld voor in te zamelen. Het uiteindelijke doel was om ook een eigen cafeetje te realiseren waarmee de Bakery School zelfredzaam kan worden.

Resultaat:
Met alle acties die we met elkaar hebben opgezet en dankzij alle hulp en donaties hebben we maar liefst €10.191 opgehaald voor de Bakery School in Sri Lanka! Hier zijn we ontzettend blij mee, net als de projectcoördinator in Sri Lanka. Met veel dank aan restaurant Land van Kokanje, Stichting Jong, restaurant Wadapartja, Stichting 1%club, Stichting Fair, Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme en alle individuele donateurs die dit fantastische resultaat mogelijk hebben gemaakt!

Het Bakery School project is in 2017 vol in ontwikkeling geweest. Zo huurt de projectcoördinator inmiddels een gedeelte van een naastgelegen pand. Hierin is de nieuwe keuken gebouwd, waarin de studenten een stuk meer ruimte en licht hebben. Een hele verbetering vergeleken met de kleine ruimte, die de projectcoördinator in zijn eigen huis had ingericht als keuken. Van onze donatie zijn onder andere twee professionele ovens gekocht, een professionele deegmixer en een grote vriezer met werkblad. Op deze manier kunnen de studentes werken met professioneel materiaal en leren ze beter hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Een hele verbetering!

Bakery School Project Sri Lanka

Het Bakery School Project in Sri Lanka, mooie beelden!

Geplaatst door PURE Foundation op Woensdag 22 juni 2016